• b-facebook

OVER ELROI

In Utrecht werken vrouwen in de prostitutie: op de tippelzone, in clubs, in de escort en de illegale prostitutie. Het doel van Stichting El Roi is om met hen in contact te komen. 

 

Pastorale bezoeken in de periode van 2005 tot de sluiting van het Zandpad in 2013, waren de directe aanleiding om eind 2014 aan de slag te gaan met het plan El Roi. Tijdens deze bezoeken werden de initiatiefneemsters van El Roi geraakt door de verhalen van de vrouwen die daar werkten. Ze hadden allemaal een eigen verhaal over de reden van hun keus. Deze was vaak voortkomend uit de wens te willen zorgen voor familie, ouders of kinderen. Of doordat ze zich gedwongen voelden door een persoonlijke situatie of door derden.

Gaandeweg ontrolde het plan zich en ging El Roi van een idee naar een stichting. En inmiddels zijn we een organisatie met draagvlak binnen de kerken in Utrecht en Amersfoort en omstreken - met vrijwilligers die op outreach gaan, met een plek om de vrouwen te ontvangen, met telefonische bereikbaarheid en digitaal veldwerk. De basis van dit alles is gebed. We zijn verwonderd hoe God voorziet en onze plannen stuurt, vaak anders dan we zelf dachten.

De naam van onze stichting is El Roi. Dat betekent 'God die naar ons omziet'. Hij ziet ons in liefde en hoort ons in onze woestijnervaringen in het leven. Zijn Liefde zet ons in beweging om naar de vrouwen toe te gaan en hen zonder oordeel te ontmoeten op de plek waar ze zijn. Onder het motto:

// gezien maar niet bekeken //